Morgenstund ved Angkor Wat

Månen er stadig oppe, imens alle de små tuk -tuk bevæger sig igennem landskabet med hver deres passagerer, turister og andet godtfolk på forskellige rejse budgetter.

Alle er stået tidlig op, og har retning mod samme mål.

Solopgangen ved Angkor Wat.

Ved ankomst imellem kl. 05.00-05.15 mødes ens øjeæble af et fantastisk syn midt herude i Junglen.

Solen bevæger sig op over horisonten og danner nærmest et kunststykke af ufattelig klarhed af templet og Junglen.

Angkor Wat er kun en lille del af hele området, og det mest bevaret.  Derfor kan det anbefales at hyre en lokal tuk- tuk chauffør​ som vil bringe dig rundt til alle de andre fede steder. Steder, hvor størstedelen af turisterne ikke kommer.

Vi har oplevet steder, hvor  vi var næsten alene med templer, åkander og junglen. Og det gør oplevelserne meget intense.

Vi regnede en overpris på $ 5 i timen til vores tuk – tuk chauffør​, hvilket inkluderede den mest ydmyge smilende unge mand vi længe har set. Samt betød at der var kolde vand klar, når vi kom ud af junglen efter at have oplevet endnu et vidunder af et tempel, hvor junglen nogle gange er helt inde på templet.

Tempel i Angkor Thom.

Bydelen Angkor Thom, var meget interessant,  da templerne står meget rå imellem lysningerne,  og hvor nogle er på størrelse med Parken.

Templet set oppefra.

Ca. 60 meter oppe ser udsigten fantastisk ud.

Sikkerheden tager man lidt let på. En hvid snor er alt som adskiller dig og den sidste halve meter ud til kanten.  Læg mærke til at man kan se over trætoppene.

Solen på vej ned over templerne.

Det lykkedes med lidt snak at få lov til at være sidste person på toppen af templet lige inden det bliver helt mørkt. Atmosfæren er utrolig med alle lydene fra junglen af, imens man er alene på toppen.

Det kan anbefales at bruge en $ 5 mere på de lokale og et smil, for at opleve dette. Ca. 50 meter længere nede var alle de andre turister, på vej ned af junglestierne.

Området omkring Angkor Wat er værd at se,  brug minimum 3 dage på det. Det er så stort og fascinerende med alle de forskellige bygninger og templer.

Der er mulighed for at opleve de unge munke som opholder sig i de forskellige templer som et led i deres åndelige uddannelse. Her kan man sætte sig, og lade freden samt tanker få grobund.

Omgivelserne iscenesætter i hvert fald til en naturlig stilhed, ydmyghed samt eftertænksomhed.

I templerne kan man “næsten” høre de historiske fortællinger i de narrative beretninger som nogle steder er illustreret i farver.

Så invester i et adgangspas for 3 dage…brug ca. $ 50 på tuk -tuk chaufføren og de lokale.

Så har man med garanti set og fornemmet alt det, som turister i større grupper ikke får oplevet.

Vi kommer tilbage en anden gang.