Siem Reap by.

Siem Reap, byen som ligger ved siden af Angkor Wat, er på størrelse med en dansk provinsby og lever hovedsagelig af turister som kommer langvejs fra, for at se og opleve templerne.

Byen har en midte, hvor de gamle franske villaer ligger side om side. Her er både gamle og nye boliger som holder fast i de normer som franskmændene havde med sig, og opførte i det de kaldte Indokina.

Det er tydeligt, at stilen er blandet med fransk kultur og arkitektur. Her finder man caféer og små baggårde og områder, hvor der kan nydes en kop the og kaffe. Alene indretningen indbyder til et hvil.

Området i indre by bliver om aften lukket af for motortrafik så man kan gå stille og roligt rundt.

Så i yderkanten af byen kan tuk- tuk og biler samle kunder op som skal køres tilbage til deres hoteller senere på aften. En tur med tuk-tuk koster $ 3 for 12-15 minutters kørsel.

Indre bymidte er reelt også eneste sted, hvor man kan cykle rundt og opleve byen i dagtimerne. Byens midte kan gøres på mindre end en dag til fods, hvis dette ønskes. Men svært, da fortorvet bruges til lidt ekstra cafe borde eller en lille salgsbod.

 

Franske caféer og nattelivet, hvor der er muligheder for at købe alt, næsten da, – til billige penge.