Ko Rong. En bid af paradis.

I perioden inden vi tog til Cambodia hørte vi fra tilfældige thaier om øen Ko Rong, som ligger ca. en times sejlads fra byen Sihanoukville i det sydelige Cambodia.

Vi fik set billeder fra deres mobiltelefoner og fortalt historier med glæde om stedet og øen, som stadig var uspoleret.

Vi valgte derfor at besøge Ko Rong. Efter en dagsrejse fra Siem Reap stod vi på molen tidligt om morgen i Sihanoukville og skulle som eneste 2 hvide personer sejles over til øen.

Ja, de havde ret. Vi ankom til resortet Sok San og en bounty ø som man kun ser i “Anders And” blade. Små hytter med bad, parasoller, terrasser og aircondition stod på stranden, intet andet, resten var Junglen.

Det var som at være på Phi Lay for 25 år siden, før Hollywood og resten af verden også fandt ud af, at her er også meget “hyggeligt og lækkert” at være. Godt hjulpet på vej at filmen “The Beach.”

Vi vil lade billederne tale for sig selv.

Indsejling til bugten. Her møder man de lokale fisker, som ligger side om side med deres smukke træbåde.

Længere inde kommer en mole til syne, hvor der bliver taget imod os med et smil.

Et par parasoller, rare af have, når skyggen ønskes.

Bugten, her er ikke mange mennesker. Der findes 2 hoteller, et på hver side af bugten, og resten er 4 små fiskerbyer fordelt med ca. 1800 lokale beboere på øen, hvor man også kan spise lokalt.

Så vi havde mere eller mindre det hele for os selv.

Himlen er meget blå, og vandet meget klart.

Vor Herre ” maler” om aftenen.

Her er så mørkt om natten, at månen lyser bugten op.

Ko Rong vil sikkert om 10 år desværre nok ligne de fleste thailandske øer. “Overbefolket” af turister i højsæsonen med store neonlys.

Så skal vidunderet opleves, mens man har det for dig selv. Så er det nu det skal gøre det.  Selv hængekøjer findes mellem palmerne på øen.

Hvis man ønsker at opleve revet ind til bugten og koralerne, imens de lever, er det nu man skal handler før det er for sent, inden alle turisterne har trådt på det.

Ko Rong. En lille uspolerede bid af paradiset. Vi nød “nuet” og det hele i fulde drag.